Marmer, wat is dat eigenlijk?

Marmer is gemetamorfoseerde kalksteen. Het ontstaat in de natuur door langdurige grote druk en temperatuurverschillen. Het wordt in grote stukken gevonden en in plakken gesneden om het te kunnen verwerken in meubels zoals marmeren tafels. Marmer is een natuurlijk product en heeft door haar samenstelling een zeer mooie, bijna transparante lichtval. Daarom is het erg populair en kostbaar.

Is marmer kwetsbaar?

Omdat marmer een natuurproduct is en minder hard dan graniet, is het zeer kwetsbaar. Marmer is door haar samenstelling gevoelig voor warmte, krassen en vlekken. Daarmee dient u rekening te houden in gebruik en onderhoud.

Hoe bescherm ik mijn marmeren tafel het best?

Marmer bestaat uit gekristalliseerd kalksteen en kalkgesteente is poreus. Daardoor kunnen er sneller vlekken ontstaan die u niet meer kunt verwijderen. Zuren als frisdrank, wijn, azijn of het sap van citrusfruit kunnen lelijke plekken tot gevolg hebben en de gepolijste glans op het marmer aantasten. Wilt u uw marmeren tafel mooi houden, vermijd het dan tevens vetten of voedingsmiddelen los op uw tafel te gebruiken. Marmer is overigens ook minder hard dan graniet. Daardoor kunnen er bij verkeerd gebruik krassen ontstaan op uw tafel. Voor hete pannen of theeglazen kunt u het best onderzetters gebruiken.

Hoe kan mijn marmeren tafel het best onderhouden?

Omdat marmer poreus is kan er snel vuil intrekken. Daardoor kunt u uw marmeren tafel het best regelmatig voeden met een was, waarmee de poriën zich weer kunnen sluiten en vuil geen kans meer krijgt uw tafel te verkleuren. Het gebruik van chloorhoudende of zuurhoudende schoonmaakmiddelen wordt ten zeerste afgeraden. Die tasten het marmer aan.

In welke kleuren zijn de Marmermood tafels verkrijgbaar?

De tafels van Marmermood zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Bianco Carrara (wit), Nero Marquina (zwart), Verde Guatemala (groen) en Emperador Dark (bruin). Het stalen onderstel is verkrijgbaar in zwart, wit, antraciet en goud.

Kan ik ook op maat bestellen?

Op onze website ziet u diverse tafels die reeds door ons ontworpen zijn en uit voorraad besteld kunnen worden. Heeft u speciale wensen voor een tafel en ziet u deze niet terug op onze website? Wij ontwerpen ook marmeren tafels op maat. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik mijn eigen marmeren tafelblad kiezen?

Natuurlijk zorgen wij er altijd voor dat uw marmeren tafelblad er prachtig uitziet. Elk marmeren tafelblad is uniek, dat is zo bijzonder aan een natuurproduct.

Verkoopt Marmermood alleen eettafels en salontafels?

Wij verkopen alle soorten tafels die u in uw woning, bedrijf of kantoor kunt gebruiken. Natuurlijk ontwerpen wij eettafels en salontafels, maar u kunt bij ons ook bijzettafels bestellen, sideboards, laptoptafels en banktafels. Heeft u een bijzondere wens voor een marmeren tafel op maat? Laat het ons weten, wij realiseren die graag!

Hoe verloopt het bestelproces?

Heeft u een marmeren tafel besteld via onze website? Dan wordt deze na betaling zo snel mogelijk op het gewenste adres afgeleverd. Wilt u een marmeren tafel op maat laten maken, neem dan contact met ons op voor de details. Na uw betaling nemen wij uw bestelling in productie. Het resultaat is een prachtig maatwerk product dat aansluit op uw interieur. U wordt uiteraard op de hoogte gehouden van de levertijd.

Krijg ik garantie op mijn marmeren tafel?

Onze marmeren tafels zijn gemaakt van een natuurproduct en daardoor kunnen er bij de productie fouten ontstaan, Hoewel dat nauwelijks voorkomt krijgt u daardoor toch twee jaar garantie op scheuren en barsten.

Kan ik mijn marmeren tafel retourneren?

Heeft u een marmeren tafel besteld via onze website? Dan heeft u het recht om deze binnen veertien dagen te ruilen. Wilt u de tafel retourneren? Dan ontvangt u van ons binnen veertien dagen het aankoopbedrag terug. Heeft u een op maat gemaakte tafel laten ontwerpen en produceren? Dan kunt u deze niet retourneren of ruilen.

Een marmeren tafel: mooi en sterk

Marmer is een geliefd materiaal in de wereld van interieur stylisten. Het is niet alleen prachtig om te zien, maar geeft ook een bijzondere, bijna transparante lichtval. De naam marmer komt van het Latijnse woord “Marmor”, dat glanzende steen betekent. Marmer staat door haar uiterlijk garant voor luxe en comfort. De mooie tekeningen van de aders in het marmer geven uw tafel een bijna betoverend aanzien. De doorleefde en authentieke uitstraling van een marmeren tafelblad geeft bovendien een bijzondere stijl aan uw interieur. Een marmeren tafel creëert dan ook een warme atmosfeer in huis.

Wees zuinig op uw tafel van marmer

Wie voor marmer kiest, kiest voor een natuurproduct. Dat is altijd prachtig, maar ook kwetsbaar.. Marmer bestaat uit gekristalliseerd kalksteen en kalkgesteente is poreus. Houd daar rekening mee in het gebruik en het onderhoud van uw marmeren tafel. Marmer is bovendien minder hard dan graniet. Daardoor kunnen er bij verkeerd gebruik krassen ontstaan op uw tafel en kunt u vlekken veroorzaken. Zuren als frisdrank, wijn, azijn of het sap van citrusfruit kunnen lelijke plekken tot gevolg hebben en de gepolijste glans op het marmer aantasten. Wilt u uw marmeren tafel mooi houden, vermijd het dan tevens vetten of voedingsmiddelen los op uw tafel te gebruiken. Voor hete pannen of theeglazen kunt u het best onderzetters toepassen.

Het onderhoud van uw marmeren tafel

Neem na gebruik het marmeren tafelblad af met een schone vochtige doek. Voed het marmer daarnaast regelmatig met een voedende was zodat openstaande poriën zich weer sluiten en vuil geen kans krijgt uw tafel te verkleuren.
Let op: gebruik geen schoonmaakmiddelen met chloor- of zuurhoudende middelen om uw marmeren tafel te reinigen. Die tasten het marmer aan.